Velkommen til bløggs!

Standard

Det er i underkant av to år siden jeg flyttet ut fra heimen i Bodø og slo meg ned i Trondheim som historiestudent på NTNU. I utgangspunktet var planen å holde det gående i enda ett år i Trondheim, men plutselig en dag i April dukket det opp en utvekslingsavtale mellom Historisk institutt på NTNU og University of Arkansas at Little Rock. Det eneste jeg viste om Little Rock var at de ikke likte negre på skolene der på 50-tallet og at Bill Clinton hadde noe å gjøre med byen. Så det lovte jo godt!

For å gjøre en lang og kjedelig historie kort, nå er det godt og vel avgjort at jeg drar over til de skitne sørstatene i August og holder det gående det der det neste studieåret.

Dette gir meg forsåvidt en god grunn til å få fart i denne bløggen som har vært under planlegging i 1 1/2 år. I Norge er det en offentlig sannhet at USAnere er gale, og ingenting knytter nordmenn så tett sammen som å le av USAnerne, eventuelt hate dem når presidenten i USA er ekstra USAnsk. Så forhåpentligvis kan jeg komme opp med en og annen fresk observasjon fra Amerikaland og dermed bidra til styrking av det sosiale limet i heimlandet.

Utover migrant-tilværelsen i Little Rock vil denne bløggen omhandle en rekke interesser og prosjekter jeg befatter meg med:

  • Hunstads historie, et et særdeles vesentlig illustrert historieverk jeg påbegynte for godt over 2 år siden som i fortsettelsen vil publiseres her. Det omhandler den lange og rike historien til mitt oppvekststed, Hunstad, noen kilometer øst for Bodø sentrum, og er mye mer spennende enn den kan høres ut som. De tre første delene har vært publisert tidligere, men vil bli revidert noe og lagt ut etterhvert, da forhåpentligvis også akkompagnert av nytt stoff.
  • Freske dyrefabler: Tankevekkende, søte, skremmende, lærerike og sjokkerende dyrefabler jeg skriver av og til, som kan lære oss mye om dyrene, så vel som oss selv.
  • Festlige musikalske påfunn av både høy og komisk kvalitet, særlig fresk reggae, ellevill afrobeat og sist men ikke minst, noen turer bak i tid til gladkameratene i det norske kommunistiske plateselskapet MAI.
  • Fly, hat, historie, fotografi, Bodø, Christian August Selmers ministerium, klaging, Laise, reising, sykling, NTNU, møkk, skryting, EDB, og muligens litt mer.

Om selve bløggen kan det sies at den er basert på det finfine publiseringsverktøyet WordPress, bekledd med temaet Mandigo, kokt ihop av en kar under det noe anonyme navnet “tom”. På sikt har jeg planer om å få oversatt hele bløggen til norsk, ikke bare postene jeg selv skriver.

Jeg er for tiden i innspurten foran siste eksamen uti neste uke, så det kan fort bli litt stille fram til da. Men nå er jeg iallefall i gang!

God lesing.

Lars Migrant

Tomlan opp, tut tut!

4 thoughts on “Velkommen til bløggs!

  1. Grattis med blogg og grattis med USA-opphold! Blir gøy å følge med på dine eskapader i det store utlandet – jeg er sikker på at du får et fantastisk opphold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>